Löydä neulomisesta uusi harrastus

Käsityöharrastukset ovat nostaneet suosiotaan roimasti viimeisen kahden vuoden aikana. Eri verkkokaupat tarjoavatkin runsaasti erilaisia neulomistarvikkeita kädentaitojen harjoittamiseen. Osta mitä tarvitset!

Neulomisvimman iskiessä moni miettii, mistä löytyisi parhaat tarvikkeet uuden harrastuksen aloittamiseen. Nykyisin verkkokauppojen valikoimasta löytyy paljon erilaisia villa- puuvilla, akryyli- ja sekoitelankoja, sekä erilaisia oheistarvikkeita käsityöharrastuksiin. Villalangat soveltuvat materiaaliltaan esimerkiksi sukkien, pipojen ja villaneuleiden tekemiseen. Villa on materiaalina kaunis, lämmin ja helppohoitoinen. Virkkausprojekteja varten taas kannattaa suosia puuvillaista virkkauslankaa.

Myös ohjeita ja inspiraatiota tekemiseen voi hakea esimeriksi Instagramista, Pinterestistä ja Youtubesta. Aloittelija voi valita ensimmäiseksi projektikseen esimerkiksi helpon pipon. Isoilla pyöröpuikoilla se valmistuu käden käänteessä. Pyöröpuikkoja löytyy muovisten lisäksi esimerkiksi bambusta valmistettuina. Bambusta valmistettu puikko tuntuu miellyttävältä ja lämpimältä kädessä. Tämän lisäksi se on myös ekologinen vaihetoehto. Lankatuotteiden kuvauksesta näkee myös helposti, minkä kokoisen virkkuukoukun tai puikot lanka vaatii.

Käsityöprojekteja suunnitellessa suositaan myös erilaisia valmiita puikkosettejä ja villapaketteja. Näiden avulla tekemiseen pääsee nopeasti ja vaivattomasti alkuun.

Neulominen on kaiken kaikkiaan äärimmäisen mukava harrastus. Itse tekemällä saa juuri sellaisen kun haluaa, ja vaikkapa itse tehty kauluri on ihana antaa ystävälle lahjaksi. Neulominen myös todistetusti lievittää stressiä, edistää oppimista ja parantaa keskittymiskykyä. Moni ei ole tullutkaan ajatelleeksi, että niinkin arkinen asia kuin räsymatto ja räsymaton kudonta on tärkeä osa suomalaista kulttuuriperintöä.

Comments Off on Löydä neulomisesta uusi harrastus

Filed under Uncategorized