Uusia lautasia keittiöön

Näyttävän ja kauniin kattauksen saa aikaan upeilla erilaisilla lautasilla. Lautasia voi hankkia kaikki samaa sarjaa tai vaihtoehtoisesti voit hankkia erilaisia lautasia, jotta kattaukseen tulee särmää.

Suomalaiset haluavat monesti suosia suomalaista designia omissa kattauksissaan, joten esimerkiksi Arabia ja Iittala ovat monen suomalaisen makuun. Muita suomalaisia merkkejä, jotka myyvät lautasia on esimerkiksi Pentik. Myös muilta ulkomaisilta merkeiltä löydät lautasia, kuten Villerie & Bochilta. Valikoima lautasiin on siis laaja, voit ostaa niitä verkosta tai kivijalkakaupasta.

Millaiset lautaset kannattaa hankkia?

EU on kieltänyt muovisten lautasten käytön Suomessa ja muualla EU:ssa. Ympäristö teko onkin hankkia kotiin tai mökille esimerkiksi posliiniset lautaset. Suomalaiset ovatkin käyttäneet etenkin mökillä paljon kertakäyttölautasia. Pidemmän iän lautaselle saa kun ostat posliinisen lautasen. Tavalliset arkilautaset sopivat varmasti myös juhlavampaan kattaukseen, kun kattaukseen lisää esimerkiksi kauniit servetit. Mikään ei kuitenkaan estä hankkimasta kotiin tai mökille tavallisempia lautasia ja juhlavampia lautasia. Katso hyviä vinkkejä netistä lautasten hankintaan.

Pidä huolta lautasistasi

Moni kokee, että lautasilla pystyy tuomaan esiin omaa persoonaa kattauksiin. Nykyaikana lautasia onkin saatavilla hyvin eri malleissa ja väreissä. Erilaiset simpukkaa muistuttavat kivilautaset ovatkin esimerkiksi muodikkaat. Valitse kuitenkin lautanen, joka kestää aikaa. Näin teet ekoteon, sillä lautasia ei tarvitse olla uusimassa joka trendin mukaan. Moni vanhakin astia on ajaton ja kirpputoreiltakin voi löytää kauniita astioita. Pitämällä huolta lautasista, annat niille pidemmän eliniän. Huomioi esimerkiksi, että kullattuja lautasia ei voi pestä koneessa.

Comments Off on Uusia lautasia keittiöön

Filed under Blogi